De hardste Tom Hardy

Vertigo Films

Dankzij Christopher Nolans Inception kreeg Tom Hardy’s carrière een flinke dosis wind in de zeilen: Tinker Tailor Soldier Spy, This Means War, Warrior, Batmans aartsvijand Bane in The Dark Knight Rises én de nieuwe Mad Max. Naast zijn charmante glimlach en verrukkelijke uitspraak (wel, misschien niet in The Dark Knight Rises) zijn Hardy’s wel gebeeldhouwde spierconstructies zijn grootste troef. Drive-regisseur Nicolas Winding Refn maakte er gretig gebruik van in Bronson, zijn verfilming van het leven van Charles Bronson (de Britse vechtersbaas en professionele bajesklant, niet de besnorde Amerikaanse acteur).

Vertigo Films

Bronson vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Gordon Peterson, een Britse crimineel die het grootste deel van zijn leven in gevangenissen spendeerde, waar hij van gevecht tot gevecht leefde. Tijdens zijn vrije periodes vocht hij dan maar voor geld. Hij vond het leven achter tralies blijkbaar wel prettig en zag elke nieuwe en strenger penitentiair centrum als een uitdaging. Refn heeft zich uitgeleefd in dit project; Bronson is een festival van oneliners, kleuren en musculair geweld. Visueel liet hij zich beïnvloeden door popcultuur, musicaltheater, circus, performance-art en nog veel meer en het verhaal kent een opwindende vaart. Tom Hardy speelt een surreële Bronson die ons op zijn eigen manier door zijn levensverhaal sleurt.

De intro van de film bevat ongeveer al de bovenvermelde kenmerken en geeft je onmiddellijk zelf een stevige cinematografische dreun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.