Begingeneriek: Magnum Force

Warner

Warner

Mannen en geweren. Het is eigen aan de oermens in ons. Geef ons een film met een blote tiet en een zwaar geschut en zwijgen voor de volgende twee uur. Dat stukje bloot is er niet altijd. Maar van ons speeltje moeten ze met hun poten afblijven. Enter Dirty Harry.

Dirty Harry is het personage dat “Do you feel lucky?” in verschillende films speelde. Wie Dirty Harry zegt, die zegt zijn .44 Magnum. Niet het soort waar je oneindig lang van wilt likken (er zijn altijd uitzonderingen). Wel het soort pistool dat gaten zo groot als appels in muren maakt.

Voor de film Magnum Force (1973) worden getrakteerd op een smakelijke begingeneriek. De muziek van Lalo Schifrin in combinatie met de vrouwenstem heeft iets religieus. Het klinkt als een ode aan het vernietigingswapen bij uitstek. Bij het verschijnen van de naam Ted Post (de regisseur) wordt het wapen scherp gesteld richting de camera. Voor wie twijfelt of dit wel een Dirty Harry-film is, mag Clint Eastwood nog eens de bekende woorden uitspreken: “Do you feel lucky?” Daarna breekt de hel los.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.