Begingenerieken: American Horror Story

FX

FX

Een van de beste series die de laatste jaren zijn geproduceerd, is ongetwijfeld American Horror Story! Deze fantastisch gestoorde reeks van de makers Brad Falchuk en Ryan Murphy bestaat (voorlopig?) uit drie seizoenen en draait om drie totaal verschillende verhalen. Het eerste seizoen gaat over een spookhuis, het tweede over een gekkenhuis en het derde verhaal zal zich afspelen in een heksenkring. De volledige titels zijn dan ook: American Horror Story: Murder House, American Horror Story: Asylum en American Horror Story: Coven. De meeste acteurs uit het eerste seizoen komen ook terug in het tweede, uiteraard als andere personages. In het derde seizoen zien we ze waarschijnlijk opnieuw.

FX

Een horrorfreak zijnde, viel ik natuurlijk als een blok voor American Horror Story. De titelsequenties van de twee eerste seizoen hebben daar zeker een rol bij gespeeld. Dit is bijvoorbeeld de enige serie waarvan ik het begin nooit vooruit spoel, as I enjoy every second of it. De stukjes werden gemaakt door Kyle Cooper. Hij maakte o.a. ook de intro’s van The Walking Dead en Se7en. De muziek werd gecomponeerd door sound designer Cesar Davila-Irizarry en muzikant Charlie Clouser. Juan Ruiz Anchía nam de cinematografie voor zijn rekening en de editor was Gabriel J. Diaz.

“In 1994, I set my mom’s boyfriend on fire, and then I shot and killed 15 kids at Westfield High. I murdered the gay couple who lived here before you, and I raped your wife.”

De intro van het eerste seizoen speelt zich af in de kelder van het beruchte Murder House, waar nu de Harmons wonen. Het gezin wordt gespeeld door Dylan McDermott, Connie Britton en Taissa Farmiga. Je ziet o.a. beelden van postmortale kinderen, foetussen in potten, schedels, een doopkleedje, verpleegstersuniform en een figuur met bloederige heggenscharen. Geen paniek hoor, want Ryan Murphy belooft en ik bevestig dat:

“By the time you see the ninth episode of this season, every image in that title sequence will be explained.”

De intro van het tweede seizoen is niet minder geschift! Hier zie je de afgrijselijke patiënten van het gekkenhuis Briarcliff die helemaal door het lint gaan en chirurgen die louche operaties uitvoeren. Verder is er een meisje dat achteruit op haar handen en voeten een trap oploopt. En op het einde zie je hoe de glimlach van de Maagd Maria verandert van een welwillende naar een kwaadaardige. Ik kan heel het spel alleen maar aanraden!

“We’re all going to be together in the dark, watching The Sign of the Cross. A movie full of fire, sex, and the death of Christians. What fun.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.