End Credits: Cloud Atlas

Warner Bros.

Warner Bros.

Cloud Atlas is een hele brok om te verwerken. Maar liefst zes verhaallijnen worden er door elkaar geweven in een film die dan ook zo’n slordige 172 minuten telt. En het klinkt misschien wat afschrikwekkend voor sommigen, maar na die 172 minuten moet je slechts één ding absoluut doen, en dat is nog wat langer blijven zitten.

Warner Bros.

Cloud Atlas is over het geheel een knap stukje audiovisueel werk, maar dat kon je reeds lezen in de uitstekende review van onze collega Antoine. Er is echter nog een klein, bijzonder fijn extraatje aan de film. Het feit dat het merendeel van de rollen in de verschillende tijdsperiodes vertolkt wordt door een handvol acteurs zorgt voor een leuke ‘wie was wie’ tijdens de eindgeneriek. Wat dit opmerkelijk fijn maakt, is de subtiliteit waarmee men bij momenten te werk is gegaan. Hugo Weaving als nukkige verpleegster zal aan niet veel ogen ongemerkt voorbij gaan. Anderen daarentegen moet je zelf niet proberen te herkennen. Wees er dus maar zeker van dat wanneer de credits rollen en alle verschillende rollen van de acteurs worden getoond, er meer dan eens een verbaasde glimlach zal verschijnen terwijl je slechts één ding kan denken, ‘nee toch?!’

Maar laat het extraatje toch vooral dat extraatje blijven. Het zou zonde zijn om hierdoor niet volledig te worden meegezogen in deze uiterst boeiende tijdreis. We geven je hier alvast het Cloud Atlas Sextet mee, het centrale thema van de film zoals dat speelt tijdens de eindgeneriek. De hele ‘wie was wie’ prijsgeven is echter not done. Daarvoor moet je het avontuur zelf ervaren. En dan nog liefst op het grote scherm, maar daarvoor wacht je best niet meer te lang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.