Opening credits: Oz

Disney

Disney

Daar zat ik dan. In een bioscoopzaal waar vooraf aan de film op het scherm vooral reclame voor het bioscoopcomplex in kwestie werd gemaakt. Het duurde dan toch even voor de openingsgeneriek op het scherm verscheen van Oz the Great and Powerful. Eens begonnen werden we via de opvallende beelden ondergedompeld in wondere wereld van Oz.

Met dank aan Garson Yu die samen met zijn bedrijf verantwoorlijk is voor deze opening credits. Hij maakt handig gebruik van allerlei 3D elementen. Dat maakt deze credits met zo’n vervelend brilletje meer dan de moeite waard. Net als voor de eigenlijke film, moest Yu voorzichtig te werk gaan. Alle rechten op The Wizard of Oz zijn immers in handen van MGM en Warner Bros. en niet van Disney. Dus alle gelijkenissen met de filmklassieker were not done. Of ze moesten eerst goedgekeurd worden. Dat vertelt Yu aan Cinema Blend.

“Onze opening credits is de aanloop naar deze sensationele 3D reis zodat het publiek weet wat het kan verwachten. De hele film is een groot avontuur, een fantasiefilm. We hebben opzettelijk elke truc gebruikt. We wilden ervoor zorgen dat het publiek een correct idee kreeg van wat de film allemaal ging bevatten. “

Als je goed kijkt dan zie je bijvoorbeeld dat de naam van Michelle Williams in een luchtbel verborgen zit. Dat verwijst natuurlijk naar de hele luchtbelreis van Oz en haar personage.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.