Dickens inspireert Dark Knight Rises

Warner Bros.

Eind deze maand komt The Dark Knight Rises uit en daarom worden meer filmposters uitgebracht. Twee posters kon je bemachtigen door het spelen van het onlinegame The Fire Rises. De andere werd verspreid door Warner Bros.

Christian Bale kruipt voor de derde keer in huid van Batman. Christopher Nolan zit opnieuw in de regisseursstoel. Ook klassebakken als Gary Oldman en Morgan Freeman mogen we terug verwachten. De film zou gelijkenissen tonen met Batman & Robin uit 1997 van Joel Schumacher. Zo komt de slechterik Bane terug, deze keer gespeeld door Tom Hardy.

Aangezien velen van mijn leeftijd zijn opgegroeid met de originele Batmanfilms, wordt het spannend afwachten welke slechterik de beste is. Dat was net zo met de Joker, hoewel Heath Ledger het fantastisch heeft gedaan, hij is geen Jack Nicholson.

In een recent interview hebben de gebroeders Nolan, Christopher en Jonathan, meer uitleg gegeven over het script. Blijkbaar zou wat de burgers in Gotham City overkomt, geïnspireerd zijn op A Tale Of Two Cities van Charles Dickens. Ze vertellen dat ze in dat boek de perfecte inspiratie vonden om een einde te schrijven aan de trilogie. Een aanrader dus om dat boek eens te lezen voor je de film gaat bekijken.

Warner Bros.

Warner Bros.

Warner Bros.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.