Mondo: posters die kont schoppen

Man of Steel - Mondo

Mondo

Net als Batman, bedient een filmredacteur zich van een utility belt. Aan mijn exemplaar hangt onder meer een Duits lexicon en een ‘101 manieren om Michael Bay te kakken te zetten’-boekje. Daarnaast heb ik ook een uitklapbaar hooivork, dat geregeld van pas komt wanneer creatieve bloedarmoede mijn pad kruist. Bij reboots bijvoorbeeld. Gemiddeld drie keer per maand dus.

De laatste tijd komt dat handige puntige gadget ook van pas wanneer een filmstudio trots haar nieuwste poster voorstelt. Want laten we wel wezen, het is droevig gesteld met de filmposter. Duikt er dan eens een flex design op, wordt het vervolgens schaamteloos en tot in het oneindige gejat. Leg maar eens de posters van Battleship, Oblivion, Inception en Star Trek Into Darkness naast elkaar. Nog zoiets gruwelijks: het Floating Head Syndrome. Wie het niet kent: Google het,  lazy bum.

Mondo

Maar zelfs in de donkere Middeleeuwen waren er lichtpunten. En zie, daar lieten de grafische bazen van Mondo hun nieuwste kunstwerken op de wereld los! Mondo grossiert al jaren in gestoord knappe filmposters. Het is dat ze niet voor een appel en een ei weg gaan en zeldzamer zijn dan een subtiele Michael Bay-film, of mijn hele huis hing er mee vol.

Kunstwerk 1 vormt een visuele ode aan Batman: Mask of the Phantasm. Je zou haast zweren dat het om een doorrookte jaren ’50 film noir in plaats van een kinderanimatie  uit 1993 gaat.

Batman: Mask of the Phantasm

Mondo

Kunstwerk 2 vat dan weer perfect de essentie Fight Club samen. Le mal du sciècle oogt letterlijk én figuurlijk zwart-wit  anno 1999, met enkele zelflouterende blauwrode bruises pal in het gezicht gestampt.

Fight Club

Mondo

Wie een Mondo wil, moet er snel bijzijn. De oplage van vorige week verkocht als zoete broodjes.

Zoals deze tijdloze Rear Window.

Reaw Window

Mondo

Deze bloedstollende Brick.

Brick

Mondo

En deze vertederende Where the Wild Things Are.

Where the Wild Things Are

Mondo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.