Nieuwe RoboCop: minder robot, meer man

Sony Pictures

Sony Pictures

RoboCop die je in de ogen staart – ja, staren zonder dat je ogen hebt: het kan als je Robocop heet. Een zelfzeker doch subtiel glimlachje op zijn lippen zegt: “Don’t mess with me.” Ook het pistool, dat bijna een verlengstuk van zijn hand lijkt, helpt om deze boodschap over te brengen.

“Your Move”, een gekend citaat uit de vorige RoboCop-films, is een knipoog naar de trouwe RoboCop fans, maar klinkt ook wel stoer genoeg om een breder publiek aan te trekken. De nieuwe RoboCop wordt verwacht in Februari 2014. Deze poster werd recentelijk op ons afgestuurd. We hebben ook al enkele glimpsen mogen opvangen van de nieuwe outfit waarin waarin Joel Kinnaman, die we kennen van The Killing, te bewonderen zal zijn.

Sony

Abs zijn in, epauletten out. De nieuwe RoboCop heeft de power rangers-look van zich afgeworpen, en die van afgetrainde zwemmer komt ervoor in de plaats. Je kunt zich wel vragen stellen over de functionaliteit van dergelijk kostuum. Zal de nieuwe RoboCop de criminelen ter dood charmeren met zijn steenharde buikspieren? Is het kostuum zo gemaakt om de misdadigers onzekerder te laten voelen over hun lichaam zodat ze zich vrijwillig zouden overgeven? Of is het misschien om de overige politieagenten te motiveren meer te trainen wat dan weer de gehele functionaliteit van het politiekorps opkrikt? Welke logica er ook achter zit, we klagen niet. De objectivering van het mannenlichaam terzijde, vindt niemand dat de nieuwe robo-outfit toch wel een beetje hard op de batsuit lijkt?

Warner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.