Onthullende posters Nymphomaniac

Wild Bunch Benelux

Wild Bunch Benelux

Lars von TrierNymphomaniac beschrijft het sexuele leven van de vrouw Joe, gespeeld door Charlotte Gainsbourg. Van in het begin choqueerde Nymphomaniac. Het komt dan ook niet als een complete verrassing dat de recent onthulde personages Shia LaBeouf, Jamie Bell, Uma Thurman en Willem Dafoe de posters vullen met hun orgastische uitdrukkingen. Maar de vraag is: hoe dikwijls wordt een volledige naakte cast gebruikt in de marketing van een film?

De posters verflauwen in vergelijking met de opnames van de expliciete seksscènes tijdens de productie. Von Triers originele opzet was om twee versies van de film in te blikken: enerzijds de R-rated en goedgekeurd voor de gewone bioscoopbezoeker; anderzijds de NC-17 cut die de expliciete sexscènes laten zien. Tijdens het casten van sterren zoals LaBeouf en Thurman, rees de vraag of Von Trier zijn daadwerkelijke plan kon blijven volhouden. Tijdens een interview met Shia LaBeouf, insinueerde deze dat niets hem kon tegenhouden.

Nymphomaniac is hetgeen je denkt dat het is,” zei LaBeouf, en vervolgde nog met “dat hij alles zou doen wat er van hem gevraagd werd”. Het is een Lars von Trier-film, die een film maakt over wat hij maakt. Bijvoorbeeld, er is een quota bovenaan het script dat in principe zegt dat we het doen “voor echt”. Alles wat illegaal is, schieten we in wazige beelden. Anders dan dat, gebeurt alles echt.”

Louise Vesth, eveneens één van de producers, verklaarde achteraf aan The Hollywood Reporter hoe de expliciete sexscènes met de acteurs werden genomen. “We filmden de acteurs die deden alsof ze sex hadden”, zei hij, “en dan kwamen de body-doubles, die echt sex hadden. Nadien werden de beelden digitaal samensmolten. Zodus, boven het middel zijn het de echte sterren, maar onder het middel zijn het hun invallers.”

Wild Bunch

 

Wild Bunch

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.