Poster voor Jack Ryan

Jack Ryan

Paramount

Hij heeft dan misschien geen ijzeren smoking zoals Iron Man, hightech gizmo’s zoals Ethan Hunt of de suave van James Bond maar toch is de terugkeer van Jack Ryan iets om naar uit te kijken. Al was het maar omdat Uw Dienaar fijne herinneringen bewaart aan de tijd toen Ryan verdacht veel op Harrison Ford leek. Maar het personage dat ontsproot uit de koker van Tom Clancy is ook een veel menselijker held dan Tony Stark of 007. Eentje die zelf regelmatig op zijn bakkes krijgt, het moet redden zonder superkrachten én een hele film lang trouw blijft aan één vrouw.

Na de trailer van een aantal weken geleden moet nu ook een nieuwe poster ons warm houden voor Jack Ryan: Shadow Recuit. En die springt om verschillende redenen in het oog. Eerst en vooral, het te ijverige photoshopwerk dat er aan gebeurd is. Om één of andere reden vond de studio het nodig om Chris Pine er te laten uitzien als een zestienjarige. En Kevin Costner is zodanig bewerkt dat je hem alleen maar herkent omdat zijn naam op de poster staat.

Maar de compositie van alle elementen is wel geslaagd – hoera, geen floating heads! Dat ontwerp is trouwens niet toevallig gekozen. In de trailer dook hetzelfde symbool een aantal keer op. Wellicht is het het logo van de organisatie van slechterik Viktor Cherevin (Kenneth Branagh, die de film ook regisseert). Of ook niet, wie zal het zeggen. Maar het lijkt in ieder geval een belangrijke rol te spelen in het verhaal.

Jack Ryan: Shadow Recruit loopt van 22 januari in onze zalen.

Paramount Pictures

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.