Posters voor Dawn of the Planet of the Apes

Fox

Caesar (Andy Serkis), de opperaap uit Rise of the Planet of the Apes en zijn makkers zijn terug. En ze zijn kwader, ouder en gemaquilleerder dan ooit. De eerste teaserposters voor Dawn of the Planet of the Apes zijn vrijgegeven en ze zien er verbluffend uit. Dat was meteen ook de kracht van de eerste film uit 2011, die qua special effects een absolute topper was. Verder was het geen slechte film. Het was eentje die vooral werd gedragen door het perfecte motion capture-werk van Andy Serkis. Een geloofwaardige film over apen die de wereld overnemen, het is geen makkelijke job, maar we hebben dus hoge verwachtingen voor Dawn of the Planet of the Apes, die volgende zomer verschijnt.

Fox

De strepen op de apenkoppen op de posters tonen al dat er iets veranderd is sinds het vorige deel. Er zijn tien jaar verstreken en Caesar en zijn bende hebben geleidelijk aan de wereld overgenomen. Die coup werd mede mogelijk gemaakt door een virus dat een groot deel van de mensheid heeft uitgeschakeld. Maar er zou weinig conflict zijn als er niet nog een groep overlevende mensen was die een wanhoopsdaad proberen te plegen om de boel te redden. En daar zit interessant volk bij, zoals Gary Oldman (The Dark Knight) en Judy Greer (The Village). Regie is in de handen van Matt Reeves, de man die ons Under Siege 2 bracht, waarvoor dank. Hij heeft de fakkel overgenomen van Rupert Wyatt, die de eerste apenfilm regisseerde. Het vervolg is volgens Matt Reeves nog meer gecentreerd rond Caesar. In Empire omschreef hij het zo:

“We’ll see how Caesar becomes this leader, the apes’ story is a through-the-looking-glass way of looking at what we are. By what’s going on in the internal lives of the apes we are exploring ourselves, our impulses, our society. So much is roiling inside [him]. He has a rational side separate from the apes – they’re all instinct.”

Klinkt goed, maar het is  moeilijk om te weten of Reeves een goeie sequel zal neerzetten of een flop. Het kan allebei de kanten uit, zeker omdat het een al redelijk sterk eerste deel zal moeten overtreffen. Afgaande op die vier koppen die je aanstaren op de posters lijkt het weer een krachttoer van special effects te worden. Elke rimpel, elk haartje is, flauwe woordspeling op komst, haarscherp weergegeven. Het realisme is alles in dit soort films, samen met geloofwaardige effecten. Die brengen emotie en diepgang in een scène en in een niet-menselijk personage. En dat is essentieel voor een blockbuster over apen en wereldheerschappij. De film staat gepland voor 17 juli 2014; een zomerblockbuster waar hopelijk ook niet-primaten van zullen kunnen genieten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.