RocknRolla Stars

Warner Bros.

In 2008 had de Britse actie-regisseur Guy Ritchie al heel wat risico’s genomen op zowel professioneel als op privé-vlak. Na zijn steile opmars met de legendarische Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch stapte hij in de huwelijksraft met niemand minder dan Madonna en filmde hij haar in de even legendarische Swept Away. Laatstgenoemde is legendarisch in de zin dat niemand in onze omgeving de film uitgekeken heeft. Een romantische komedie met Madonna en een imdb-score van 3.4 is nu eenmaal niet zó aantrekkelijk.

Warner Bros.

Na Swept Away kiest Ritchie terug voor het misdaadgenre. Het publiek reageert echter lauw op Revolver. De meer ingetogen stijl slaat niet aan en de gebruikte symboliek is te vergezocht voor wie een volgende Snatch verwacht. Met RocknRolla ruilt hij de gestileerde kleurvlakken van Revolver terug in voor rauw geweld en stoere oneliners. Om zijn comeback wat kracht bij te zetten, schakelt hij een resem testosteronbommen in. Mark Strong en zijn diepe stem situeren de misdadige actie in de duistere onderwereld van de Londense vastgoedmarkt. Tom Hardy (toen nog onbekend), Gerard Butler (300), Idris Elba (The Wire), Jeremy Piven (Entourage) en vele anderen vullen bijna twee uur met stoere praat, gebalde vuisten en twee revolvers de man.

De titelsequentie van RocknRolla is vintage Guy Ritchie: comic-achtige stills, graffiti, Londen en gangsters met ruige smoelen. De film haalt niet het niveau van Lock, Stock of Snatch en is vooral meer van hetzelfde maar is een waardige guilty pleasure voor een avondje onder makkers.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.