Aan het woord: Benjamin Wallfisch

Splendid Film

Splendid Film

Film heeft een magische invloed op zowat iedereen die de lokroep van een donkere bioscoopzaal niet kan weerstaan. Velen vallen voor de beelden en de acteurs die ze zien. Sommigen gaan voor de verhalen of zijn trouwe aanhangers van de regisseurs die het allemaal ik goede banen moeten leiden.

In mijn geval heb ik vooral een oor voor de muziek. Vaak in combinatie met de geluidseffecten en hoe een componist omgaat met de uitdagingen die een film muzikaal met zich meebrengt. Het is daarom dat Supercalifragilistic al al die jaren speciale aandacht heeft voor filmcomponisten en hun bijdrage aan de filmwereld.

We hebben doorheen de jaren al vele componisten over de vloer gehad. Ze hebben het telkens over hun recente werk, over hun ervaringen, de eenzaamheid van de job en hoe ze uiteindelijk in de filmindustrie zijn terechtgekomen.
Voor velen was dat puur toevallig. In het geval van Benjamin Wallfisch (Dear WendyThe Escapist) was het de enige logische stap. Als kleine jongen had hij een liefde voor film en een liefde voor muziek. Een filmcomponist worden was dan ook de ideale job en rol voor het combineren van beiden.

Supercalifragilistic sprak met Benjamin Wallfisch over hoe het voor hem allemaal begon. Dat verhaal vertelt hij levendig en vol passie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.