Aan het woord: Clio Barnard over The Selfish Giant (2)

Cinéart

Cinéart

In de bioscoop kan je momenteel terecht voor The Selfish Giant. Het is een prachtige film van Clio Barnard over twee jongens. Ze zoeken samen hun weg in het leven. En als kinderen uit een arm gezin is dat niet zo vanzelfsprekend.

Enkele maanden geleden kon je regisseuse Clio Barnard al aan het werk horen over haar film. Deze keer praat ze verder over de visuele aanpak en de bijhorende muziek.

Hoe was de samenwerking met de componist, Harry Escott?

CB: We hebben al samengewerkt voor mijn vorige film, The Arbor. Ik werk graag met Harry. Harry is een wonderlijker componist. We zochten een zeer minimale soundtrack, dat versmolt met de sound design. Ik heb ook al veel gewerkt met Tim Barker, mijn sound editor. Hij en Harry hebben al samengewerkt op The Arbor en op een ander project. We zorgen er dus voor dat de sound design en soundtrack compatibel zijn. Hij is zo subtiel dat je soms niet doorhebt dat er muziek speelt. Kijk naar de scène waar – en dit is mogelijk een spoiler – Arbor de Giant verslaat. Er is een uiterst subtiele score dat naar een crescendo toewerkt. Je voelt het i.p.v. het te horen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.