Aan het woord: Gustavo Santaolalla (1)

Paradiso

Paradiso

Supercalifragilistic heeft een neus voor filmmuziek. En dat weten meer en meer filmcomponisten ook. De deur gaat de laatste tijd dan ook makkelijker en sneller open als ik weer eens aanklop voor een interview.

Deze keer praat ik met Oscarwinnaar Gustavo Santaolalla. Hij schreef de muziek voor August: Osage County. In deze familiefilm krijg je Julia Roberts en Meryl Streep voor de prijs van een. Gustavo vertelt dat hij laat bij de film werd betrokken als vervanger voor een andere componist. Hij vindt ook dat muziek niet bedoeld is om emoties los te maken. Zeker niet als een scène op zich niet het juiste effect oproept en de regisseur met de hulp van muziek dat dan gaat forceren.

August: Osage County vertelt het donker, hilarische en diep ontroerende verhaal van de wilskrachtige vrouwen van de familie Weston. Hun levens liggen uiteen tot een familiecrisis hen brengt terug naar het huis waar ze opgroeide. En naar de disfunctionele vrouw die hen op deze wereld heeft geworpen. Tracy Letts’ Pulitzer Prize-winnende toneelstuk van dezelfde naam maakte haar Broadway debuut in december 2007. De première was  in Chicago’s legendarische Steppenwolf Theatre. Het stuk was een succesvolle internationale voorstelling en was de winnaar van vijf Tony Awards in 2008, waaronder die voor Beste Play. August: Osage County is geregisseerd door John Wells (The Company Men).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.