Aan het woord: Jakob Verbruggen The Fall (1)

Lumière

Lumière

Het gaat goed met de Vlaamse/Belgische film. Heel wat talent van voor en achter de camera maken carrière in het buitenland. Jan Verheyen kreeg recent nog de prijs voor de beste regie van Het Vonnis op het Filmfestival van Monréal.

Misschien mag Jakob Verbruggen ook eens op dat podium staan. De man heeft immers een oog voor het maken van slimme cinema. Zelf ben ik nooit echt grote fan geweest van Code 37. Maar dat had meer met de verhaallijnen te maken, dan met de acteerprestaties of de regie. Jakob heeft met Code 37 (de film) gescoord en dat is de makers van de BBC2-reeks The Fall ook opgevallen.

Spelend met het idee voor een Britse remake van Code 37 werd Jakob aangetrokken voor een project dat uiteindelijk The Fall als naam kreeg. In de hoofdrol herken je Gillian Anderson, Jakobs jeugdidool. De actrice maakte in de jaren ’90 furore als Dana Scully in The X files. Voor The Fall kruipt ze voor het eerst sinds lang opnieuw in de huid van een speurneus. En ze doet dat met heel wat overgave.

Naar aanleiding van The Fall mocht ik voor het radioprogramma van Supercalifragilistic Jakob Verbruggen interviewen. In dit deel heeft Jakob het over hoe hij betrokken is geraakt bij het project, Gillian Anderson en de held in deze vijfdelige miniserie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.