Aan het woord: Jakob Verbruggen The Fall (2)

Lumière

Lumière

Al sinds de dag dat televisieseries en films bestaan, zijn we gefascineerd door misdaad. Dieven, schurken, psychopaten en moordenaars hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Aan de andere kant van het spectrum is er onze fascinatie voor de agenten die hen willen en moeten klissen.

De minireeks The Fall brengt beide partijen op een hoog en evenwaardig niveau in beeld. Gillian Anderson is de agente van dienst. Zij trekt naar Belfast. Daar loopt er een moordenaar (een ijzersterke rol van Jamie Dornan) rond die zich vlak onder haar neus verstopt. Soms komt hij uit zijn schuilplaats en laat dan een bloedspoor achter.

Over de rol van de moordenaar en het geweld in series en films in het algemeen heb ik het gehad met regisseur Jakob Verbruggen. Hij heeft het daarnaast ook nog over de schaarse muziek die in de reeks wordt gebruikt. Dat was een doelbewuste keuze, zelfs met het muzikale talent van David Holmes als componist voor het hoofdthema.

Voor wie niet genoeg krijgt van Jakob Verbruggen en The Fall kan ook een kijkje nemen naar deze video over het hele productieproces. En het goede nieuws is dat er een tweede reeks wordt gemaakt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.