Aan het woord Jeff Russo (1)

Jeff Russo

Supercalifragilistic

Regelmatig kloppen we eens aan bij een film- en televisiecomponist voor een gesprek over hun doen en laten. Die interviews vind je op onze website www.supercalifragilistic.be en Mixcloud. Een van die componisten die we aan het rijtje mogen toevoegen is Jeff Russo.

Componist Jeff Russo is bekend als oprichter van de Amerikaanse band Tonic. Maar liefhebbers van televisieseries kennen van de serie Fargo. En je kent misschien ook de reeks The Night Of. Jeff kwam ook naar het Film Fest Gent en de World Soundtrack Awards in 2016. Hij drumde er letterlijk op los tijdens de prijsuitreiking samen met Sean Callery en Jeff Beal.

Fargo

Masterworks

Ik mocht hem interviewen. Zo vertelt hij dat hij probeert niet in herhaling te vallen bij het componeren. Maar uiteindelijk raakt een componist bekend omwille van een bepaalde stijl zoals pakweg Thomas Newman. En er zijn ook maar een beperkt aantal muzieknoten. Maar probeert hij toch te variëren. Het belang van muziek, of je die nu hoort of niet hangt ook af van de opdracht die je krijgt.

Een nachtmerrie voor een componist is writer’s block. Gewoon blijven componeren dat is zijn manier van werken. Als het niet goed is dan doet hij het gewoon opnieuw. Tijd om zelf naar series te kijken heeft hij niet, net omdat hij er elke dag me bezig is, maar hij is wel fan van de serie Stranger Things.

Met dank aan het Film Fest Gent, de WSA en Jana Davidoff.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.