Aan het woord: Justin Burnett over Getaway (1)

Warner Bros

Warner Bros

Wat krijg je als je Selina Gomez en Ethan Hawke in dezelfde film stopt? De high speed achtervolgingsfilm Getaway blijkbaar. Voor deze film van Courtney Solomon zorgt Justin Burnett voor de muziek.

Varese Sarabande

Niet overwacht, want de heren hebben in het verleden al meermaals samengewerkt. En als het klikt, dan hou je vast aan een goede samenwerking. Voor Justin was Getaway geen eenvoudige opdracht. Hij moest namelijk met heel veel factoren rekening houden tijdens het componeren van de muziek. Vooral dan hoe die muziek paste binnen alle geluiden en de beperkte ruimte waarin het verhaal van Getaway zich afspeelt.

In de actiemisdaadfilm Getaway moet de oud-racecoureur Brent Magna (Hawke) onder dwang allerlei opdrachten uitvoeren om zijn ontvoerde vrouw terug te krijgen. Samen met de jonge hacker The Kid (Gomez) als zijn enige bondgenoot volgt Magna de orders op, terwijl ze in de gaten gehouden worden via camera’s die in de auto zijn geïnstalleerd.

Justin Burnett gaf met plezier meer inzicht in zijn werk voor Getaway tijdens een interview. In dit eerste deel hoor je hem praten over zijn aanpak, de uitdagingen en een gouden raad die iedere componist best altijd in het achterhoofd houdt bij het componeren van filmmuziek.

Playlist:

1. Cameras
2. Stealing the Shelby
3. Hilltop
4. Sophia Bulgaria
5. Head On Collision
6. Mapping Out a Route
7. Suicide Mission
8. Crime Behind the Crime
9. In Control
10. Heavy Traffic
11. Powerplant
12. Loop the Cameras
13. The Exchange
14. Grenade Pursuit
51. That’s Not My Phone
16. Sing Now (Acoustic Version)
17. Sing Now – Allison Beal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.