Supercalifragilistic Classic Soundtrack: The Last of the Mohicans

Warner

Warner

Zo een van die filmklassiekers uit een vrij recent verleden is The Last of the Mohicans. Het is een vrij doordeweeks liefdesverhaal, dat zoveel groter en beter wordt dankzij de muziek. En daarvoor mogen we Trevor Jones en Randy Edelman dankbaar zijn. Hun soundtrack staat 20 jaar later nog even sterk overeind als toen ik Daniel Day-Lewis voor het eerst door de bossen zag rennen.

Morgan Creek

Regisseur Michael Mann vroeg het uiterste van de acteurs en crew. The Last of the Mohicans was een film met bijvoorbeeld veel nachtopnames. Veel scenes werden zo’n 20 keer opgenomen. Tot filmstudio Fox uiteindelijk iemand naar de set stuurde die enkel tegen Mann moest zeggen dat hij het het aantal takes bij iedere scène moest beperken. De oorspronkelijke versie van de film duurde drie uur. Omdat Mann niet wilde weten van een ingekorte versie. En daarom zette Fox dan maar zelf de schaar in de bioscoopversie. Gelukkig hebben ze dat niet gedaan in de soundtrack. En dat maakt van deze soundtrack een Supercalifragilistic Classic Soundtrack.

Het is ook een favoriet van regisseur David Lowery, regisseur van Ain’t Them Bodies Saints. Dat vertelde hij mij toen ik hem interviewde tijdens het afgelopen Film Fest Gent:

Ik heb er niet één, maar veel! Er zijn zoveel componisten waar ik van hou en soundtracks die ik beluister. Een van m’n favorieten blijft wel die van The Last of the Mohicans, van Trevor Jones en Randy Edelman. Zeker dan de nummers die Trevor Jones schreef. Niet dat die van Randy Edelman slecht zijn, maar ze zijn zeker niet zo beklijvend of memorabel als die van Jones. Ik zag de film voor het eerst toen ik 10-11 jaar was en ik herinner me dat ik toen al onder de indruk was van de soundtrack. In die mate zelfs dat ik hem ook kocht en dat ik dan later met m’n broer in de bossen rondliep, terwijl ik ondertussen de soundtrack aan het neuriën was.

Nummers:

1. Main Title (1:44)
2. Elk Hunt (1:49)
3. The Kiss (2:47)
4. The Glade Part II (2:34)
5. Fort Battle (4:20)
6. Promentory (6:13)
7. Munro’s Office/Stockade (2:30)
8. Massacre/Canoes (6:52)
9. Top of the World (2:44)
10. The Courier (2:27)
11. Cora (2:30)
12. River Walk and Discovery (5:30)
13. Parlay (3:46)
14. The British Arrival (2:00)
15. Pieces of a Story (4:58)
16. I Will Find You – Clannad (1:42)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.