Clinton Shorter op de rooster

Universal Pictures

Rating: ★★½☆☆

In Contraband toont Mark Wahlberg hoe je op een slimme en sluwe manier moet smokkelen. Veelal niet zonder gevaar of risico voor eigen leven. Maar een mens doet wel eens dingen om degene die hem dierbaar zijn uit de nood te helpen. Dat het hem menens is hoor je ook in de muziek die Clinton Shorter voor de film heeft gecomponeerd.

Universal

Shorter brak door dankzij District 9 waarvoor hij een zeer sfeervolle en toepasselijke sound liet horen. Voor Contraband doet hij dat op een gelijkaardige manier. Het openingsnummer en tevens de titeltrack sluipt als het ware voorbij donkere hoeken en straten (vergelijkbaar met Miami Vice en Collateral) om halfweg te komen tot een wat grimmigere en actievolle tune. Die verandering van toon doet dan weer denken aan de scores die je momenteel hoort bij Man On A Ledge van Henry Jackman en Safe House door Ramin Djawadi.

De rode draad in deze score is ook die ondertoon. Hier en daar zit er ook een kleine variatie op bijvoorbeeld tijdens Panama waar hij terug halfweg het slagwerk met een streepje Daft Punk uit Tron: Legacy combineert. Daardoor luister je makkelijk naar deze soundtrack. Het is ideaal tijdens het schrijven van teksten, surfen op het web of als je een boek leest. Alleen jammer dat je de helft van de score kunt inkorten, omdat het gewoon een herhaling is van een ander nummer. Da’s het geval voor veel soundtracks, maar hier is de eigenlijke underscore meteen ook het afgewerkte nummer, terwijl in andere gevallen dat net de basis is waar componisten op verder bouwen.

Nummers:

1. Don’t Break the Needle, J Roddy Walston and the Business (2:50)
2. Contraband, Clinton Shorter (2:22)
3. Raid, Clinton Shorter (2:40)
4. The Satisfier, Eli “Paperboy” Reed & The True Loves (2:38)
5. The Crew, Clinton Shorter (3:36)
6. Mama May I, Ryan Shaw (2:59)
7. Panama, Clinton Shorter (3:53)
8. Van Heist, Clinton Shorter (2:55)
9. Stashing the Goods, Clinton Shorter (2:57)
10. Gotta Have It, The Heavy (2:52)
11. Foggy, Clinton Shorter (2:50)
12. Keys, Clinton Shorter (3:02)
13. Coming for You, Clinton Shorter (3:14)
14. A Decision, Clinton Shorter (4:08)
15. Drugs, Clinton Shorter (3:10)
16. I Trusted You, Clinton Shorter (4:37)
17. Sea Full of Money, Clinton Shorter (3:31)
18. Boom Boom (feat. John Lee Hooker), Big Head Todd & The Monsters (3:34)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.