Er zit muziek in Her

Warner Bros.

Warner Bros.

In de Supercalifragilistic-uitzending van vorige zondag kregen jullie al een voorsmaakje van Arcade Fires muziek voor Her – muziek die een Oscarnominatie voor Beste Originele Score in de wacht sleepte. Vandaag trakteren we jullie op nog een song uit de nieuwe prent van Spike Jonze. Dit keer niet van Arcade Fire, maar van Karen O.

Het is niet de eerste keer dat de frontvrouw van Yeah Yeah Yeahs de handen in elkaar slaat met Jonze. En daar is een verklaring voor: de twee waren ooit een koppel. In 2005 al werkte O samen met Jonze voor een Adidas-reclamespot. Een aantal jaar terug schreef ze ook zo goed als alle songs voor Where the Wild Things Are. Verder was ze onder meer te horen op de soundtracks van I’m Not There, Frankenweenie en The Girl with the Dragon Tattoo.

Voor Her maakte Karen samen met Spike een lieflijke track genaamd The Moon Song. In de film zingt besturingssysteem Samantha (Scarlett Johansson) het nummer, onder begeleiding van de ukelele van Joaquin Phoenix‘ personage. Die versie kan je ook al horen in onderstaande featurette voor de song.

The Moon Song maakt kans op een Oscar voor Beste Originele Nummer. In die categorie moet Karen O het opnemen tegen drie kleppers: U2’s Ordinary Love (Mandela: Long Walk to Freedom), Happy van Pharrell Williams (Despicable Me 2) en Idina Menzels Let It Go (Frozen). Alle vier de artiesten komen hun nummer ten gehore brengen tijdens de Oscaruitreiking op 2 maart. Dat belooft dus een spannende muzikale avond te worden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.