Songs die een scène maken (12)

Fox

Fox

House M.D. is niet de grappigste serie, niet de meest originele en niet de best geschreven serie. Waar de Britse komiek en protagonist Hugh Laurie wél in slaagt is één van de meest charmante cynici van het kleine scherm vorm te geven. In mijn fantasie doet de afstammeling van Westeros’ Tyrion Lannister de oversteek naar de nieuwe wereld om zich als Al Swearengen in Deadwood te vestigen. Diens kleinzoon schopt het later dan tot top-diagnosticus in New Jersey.

Fox

Het personage Gregory House is sterk gebaseerd op Arthur Conan Doyles Sherlock Holmes. Zijn prooien zijn zeldzame ziektes en aandoeningen, zijn cocaïne is Vicodin, zijn Watson is de oncoloog Wilson. Na acht seizoenen zit er meer sleet op de formule dan goed is voor de serie, maar de dialogen zijn over het algemeen scherp genoeg om de fans te blijven boeien. Iedereen houdt af en toe ook wel van een sarcastische en manipulerende vriend.

In de aflevering Out of the Chute flirt House voor de zoveelste keer met de grens tussen depressie en openbaring. Hij zondert zich af in een hotelkamer met genoeg pijnstillers, alcohol en zakgeld voor prostitués om een aantal dagen door te komen. De aflevering eindigt met een klassieke muziek-op-slowmotionbeelden scène. Peter Gabriels cover van Arcade Fire’s My Body is a Cage zorgt voor een fantastische spanningsopbouw en verwijst makkelijk naar het verminkte en pijnlijke lichaam van House. Het loopt luchtig en vrijblijvend af, maar dat kenmerkt de serie House MD ook. De schelm House groeit niet echt doorheen de seizoenen, ondanks en door het feit dat iedereen er op aandringt dat het hoog tijd is dat hij dat wel doet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.