Interview Jeff Beal (1)

Jeff Beal

Supercalifragilistic

Didier Van Hoorebeke

Didier

Componist Jeff Beal won tijdens de World Soundtrack Awards van dit jaar de prijs van Television Composer of The Year. Hij dankt die prijs natuurlijk aan zijn muziek voor House of Cards.

De heel gemoedelijke componist liet tijdens het gala van de WSA zijn bekende melodie voor die reeks horen in het Gentse Capitole. Het was een prachtige uitvoering met hem als trompetist en dat samen met het Brussels Philharmonic Orchestra onder leiding van Dirk Brossé.

Een dag later mocht ik bij hem aanschuiven voor een gesprek. Hij vertelde dat hij merkt dat er op een andere manier wordt geluisterd naar televisiemuziek. Een serie wordt tegenwoordig gemaakt door regisseurs, scenaristen en anderen uit de filmwereld. Daarom wordt een serie ook op die manier benaderd. En dat heeft invloed op de muziek.

Jeff Beal vergelijkt zijn muziek voor House of Cards met opera’s. Hij schrijft heel veel muziek die een geheel vormen. Voor elk seizoen heeft hij steeds een dubbel album uitgebracht net omdat hij zoveel materiaal componeerde. Aan de ene kant zorgt hij voor muzikale herkenningspunten in zijn muziek die de kijker helpen. En aan de andere kant probeert hij niet in herhaling te vallen, wat hem tot nu toe altijd is gelukt net omdat het verhaal en de personages veranderen.

Met dankt aan het Film Fest Gent en WSA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.