Interview Mac Quayle (1)

Mr. Robot

Universal

Didier Van Hoorebeke

Didier

De hitserie Mr. Robot kaapte een aantal televisieprijzen weg. Onder andere acteur Rami Malek krijgt veel lof. Ook de moeite waard is de muziek. Tijdens het Film Fest Gent kwam componist Mac Quayle in levende lijve voor de World Soundtrack Awards. Hij was genomineerd als Television Composer of the Year. Winnen deed hij niet, maar hij nam wel tijd voor een gesprek met Supercalifragilistic.

Naast Mr. Robot schreef Mac Quayle ook muziek voor The People v. O.J. Simpson, Scream Queens en American Horror Story. Kunnen we naar aanleiding van de Golden Age of Television ook spreken van een Golden Age op vlak van televisiemuziek? Volgens Mac Quayle wel omdat er een meer cinematografische aanpak is wat televisiemuziek betreft. In zijn geval heeft hij echter niet meteen de tijd of de luxe gehad om stil te staan en te kijken naar de globale muziek die hij componeert. Veel heeft te maken met de deadlines die gepaard gaan met een televisieaflevering.

Voor de laatste vijf afleveringen van Mr. Robot had hij maar bijvoorbeeld vijf dagen tijd voor de muziek. Stress is voor hem een noodzakelijk kwaad. Hij moet gewoon presteren onder druk. Gelukkig voor hem is hij in de meeste gevallen heel tevreden met het resultaat van zo’n schrijfsessie.

Met dank aan het Film Fest Gent, WSA en Jana Davidoff van CW3PR.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.