Jackman klauwt. Miauw!

Puss In Boots

Dreamworks

Rating: ★★½☆☆

Zwaar onder de indruk en nog geheel in extase over wat Henry Jackman heeft gedaan met zijn score voor X-Men: First Class was het uitkijken naar zijn werk voor Puss In Boots. Het verhaal van de kat verschilt grondig van dat van een groep mutanten dus moet Jackman een geheel andere kant van zichzelf laten horen. Daarvoor heeft hij zich duidelijk laten inspireren door een aantal Zorro-films. Wie naar nummers als A Bad Kitty en Chasing Tail luistert, zal al snel de link kunnen maken met de muziek van James Horner voor The Mask of Zorro en sequel.

Dreamworks

De score brengt jou meteen in de juiste sfeer van Spaanse klanken, Mexicaanse invloeden en het Wilde Westen waarin een held met een getrokken zwaard heldhaftige avonturen beleeft en met een zekere klasse en stijl op het scherm verschijnt. Naast een stukje dramatiek en actie krijg je ook een komische invalshoek. Zo wisselt Jackman af tussen royaal klinkende nummers vol strijkers en trombones en heel intieme nummers die het verleden van Puss onderstrepen.

In veel gevallen heeft Jackman zich bewust ingehouden om niet teveel instrumenten gelijktijdig te laten horen, zo hoor je het thema van Puss vaak als een solo Mexicaanse trompet, net om de individualiteit te beklemtonen. Dat vertelt Jackman zelf in dit interview:

Alle credit gaat niet alleen naar Henry Jackman, want de man heeft de hulp ingeroepen van Rodrigo y Gabriela voor 2 nummers. Het gitaarduo bewijst dat ze met twee nummers meer dan voldoende impact kunnen maken op de rest van de soundtrack, want hun bijdrages zijn even krachtig en memorabel als hun inbreng op de soundtrack van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides door Hans Zimmer. Door het gebruik van het duo klinkt deze Puss In Boots misschien iets teveel op de score van Pirates 4 en neigt het naar de aanpak van Zimmer, maar dat maakt deze soundtrack niet minder beluisterbaar of genietbaar.

Audio

Nummers:

1. A Bad Kitty
2. One Leche
3. Jack and Jill
4. Holy Frijoles
5. Chasing Tail
6. Diablo Rojo (Rodrigo Y Gabriela)
7. Humpty Dumpty & Kitty Softpaws
8. The Orphanage
9. Honor and Justice
10. That Fateful Night
11. The Wagon Chase
12. Team Effort
13. Planting the Beans
14. The Magic Beanstalk
15. Castle in the Clouds
16. Golden Goose of Legend
17. Hanuman (Rodrigo Y Gabriela)
18. Confronting the Past
19. I Was Always There
20. Kitty-Cat Break-Out
21. The Great Terror
22. Farewell to San Ricardo
23. The Puss Suite
24. The Giant’s Castle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.