Soundtrack: Percy Jackson Sea of Monsters

Fox

Fox

Rating: ★★☆☆☆

Enkele jaren geleden verscheen Percy Jackson op het scherm. De halfgod moest toen de bliksemschicht van zijn vader Zeus terugvinden. Hij deed dat verdienstelijk. Voor die film werd er beroep gedaan op Christophe Beck. De componist van RED en R.I.P.D. is er deze keer niet bij. Voor Percy Jackson: Sea of Monsters roept Thor Freudenthal het talent in van Andrew Lockington.

Fox

Lockington verdiende al zijn sporen als de componist van avontuurlijke scores bij films van gelijkaardige inhoud (en niveau). Zo ken je de Canadees van Journey to the Center of the Earth en sequel Journey 2: The Mysterious Island. Dat geeft vertrouwen als die scores kent.

Met Thalia’s Story op de soundtrack van Sea of Monsters doet hij denken aan de muziek van Brian Tyler voor Iron Man 3. Maar dan zonder al de drums waarvoor Tyler zo gekend is. Deze Monsters ligt ook in het verlengde van de scores voor Clash en Wrath of the Titans door Ramin Djawadi en Javier Navarrete.

Het klinkt dus goed. Maar toch is het echt wachten (haast smeken) voor een ander geluid. De beloning hoor je in het aparte, speelse en dolle Wild Taxi Ride. Maar helaas blijft het daar bij. Die scène en de hele film doet mij vooral denken aan Harry Potter-films (zie de affiche alleen al). Maar deze Sea mist de muzikale omkadering die Harry bij momenten net dat tikkeltje anders kon maken.

Sony

De rest van de score is best aardig en doeltreffend, maar weinig origineel of karaktervol. Lockington krijgt nochtans hulp van Nicholas Dodd. Dodd is zowat de vaste orchestrator van David Arnold. Zijn rol mag je zeker niet onderschatten.

“A good orchestrator is a good composer. His compositional qualities simply lie in the detail of musical expression. A good orchestrator is as a supporting composer.”

Een uitspraak die je in de conext van zijn beroep moet lezen. Het zou gek zijn als Dodd zichzelf wegcijfert. Maar helaas hebben de mannen voor deze Sea of Monsters op veilig en saai gespeeld. Hmm, saai is niet het juiste woord. Colchis Bull is bijvoorbeeld heel onderhoudend, maar de referentie naar David Arnold is snel gemaakt. Het verschil is dat Arnold zo’n nummer een extra draai of twee geeft. Die draaien maken echt het verschil.

Nummers:

1. Thalia’s Story
2. Percy At The Lake
3. Colchis Bull
4. The Shield Is Gone
5. The Oracle’s Prophecy
6. Cursed Blade Shall Reap
7. Wild Taxi Ride
8. Hermes
9. Hippocampus
10. Onboard the Yacht
11. Wave Conjuring
12. Sea Of Monsters
13. Belly Of The Beast
14. New Coordinates
15. Polyphemus
16. Thank You Brother
17. Kronos
18. Annabeth and the Fleece
19. Resurrection
20. Percy Jackson: Sea of Monsters – Main Titles
21. To Feel Alive – IAMEVE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.