Soundtrack: After Earth

After Earth

Columbia

Rating: ★★½☆☆

Net als veel andere regisseurs heeft M. Night Shayamalan al jaren zijn vaste huiscomponist. En dat is natuurlijk James Newton Howard. Haast met gemak dompelt Howard zich in de wereld van spoken, sprookjesverhalen, families die afgezonderd leven van de rest van de wereld, de landing van ruimtewezens en onverwachte helden.

Terwijl niet alle films van Shyamalan succesverhalen zijn, blijft James Newton Howard een zekere constante houvast in alle avonturen. Voor voor Shyamalans jongste After Earth. Telkens brengt Howard een meerwaarde aan het verhaal. Zijn muziek zorgt dat er toch iets blijft hangen van elk verhaal. Zelfs al heb je niet alle films gezien, is er wel een reden voor het beluisteren van de soundtrack. En die reden is James Newton Howard.

Zelfs toen Shyamalan helemaal geen muziek wou voor Signs, raakte hij dankzij Howard overtuigd toen hij zijn muziek hoorde. Bij het horen van de score voor After Earth ben ik zelf niet meteen naar de bioscoop gelopen. Daarvoor mist de score een tikkeltje overtuigingskracht. Maar zoals steeds zorgt Howard opnieuw voor een drietal opmerkelijke tracks die op mijn iPod mogen blijven staan.

Nummers:

1. The History of Man
2. I’m Not Advancing You
3. Pack Your Bags
4. Leaving Nova Prime
5. Can You Ghost
6. Ship Tears Apart
7. Kitai Finds Cypher
8. Get Me Into The Cockpit
9. The Mission
10. Baboons
11. Kitai On Earth
12. Four Vials Remain, Sir
13. Run To The Falls
14. Abort Mission
15. Bird Attack
16. Nest Battle
17. Safety In The Hog Hole
18. Saved By The Bird
19. The Tail
20. Dad, Are You There
21. Leech
22. See The Peak
23. Run To The Volcano
24. Somewhere To Hide
25. Chase Through The Cave
26. Ghosting
27. I Wanna Work With Mom
28. End Credits

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.