Soundtrack: All Is Lost

Universal

Universal

Rating: ★★★★☆

Toen ik Margin Call had gezien, wist ik het. J.C. Chandor is een naam die ik in de gaten moet houden. En zie, enkele maanden later won de man meteen een Oscar. En hij bevestigt die erkenning met All Is Lost.

Botenfilms lijken weer in met Captain Phillips en Life of Pi. Maar toch is All Is Lost nog anders. Vooral omdat het gaat om een strijd tussen Our Man (Robert Redford) en de zee. De man dobbert  met zijn zinkende boot richting de bodem van de oceaan en een onvermijdelijke dood. Zonder woorden zeggen Redford en Chandor toch zoveel dat je helemaal opgaat in dit verhaal.

Dat komt ook deels door de muziek van Alex Ebert. De singer-songwriter combineert muziek met klanken die zowel de natuurelementen weergeven als de gedachten die door het hoofd van Our Man en het publiek spoken. Een mooi en uitgesproken voorbeeld daarvan is het nummer Amen dat het album afsluit.

As for the rest of the lyrics, I decided to write them precisely about the dying of the wildly inspired generation of which Redford is an archetype. I used some direct references to Redford himself, but on the whole the song is a conversation between the woeful young, who do not want to be reminded of death, and the defiant old, who now face it head-on.

Zo omschrijft Alex Ebert het lied dat je hoort tijdens de aftiteling van de film. Een lied dat net als de beelden blijft nazinderen in het diepste van je gedachten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.