Soundtrack: Annie (2014)

Annie

Sony

Rating: ★★☆☆☆

In 1982 veroverde de kleine rosse Aileen Quinn de harten van de hele filmwereld in Annie. Dat gebeurde dankzij de musical Annie. In 2014 is Annie nog steeds een weeskind dat geadopteerd wordt door een rijke man. Alleen ziet ze er niet meer rost uit, want de hoofdrol wordt gespeeld door de kleine meid die je kent als Hushpuppy uit Beasts of the Southern Wild.

Annie

RCA

Deze nieuwe versie is nog steeds een remake en dat betekent dat er veel wordt in gezongen en gedanst. Al die nummers vind je terug op het album Annie. Wat me daarbij vooral is opgevallen is het grote aantal nummers dat volgeladen is met noten, beats, teksten en melodieën. Als je het album in één ruk beluistert is het een ware rollercoaster. Het is een overkill aan muziek. De weinige stille nummers zijn dan ook welgekomen om even op adem te kunnen komen.

Voor de Annie anno 2014 werden de bekende liedjes uit 1982 grondig door het mengpaneel gedraaid. Zo moet het allemaal hipper, frisser en hedendaagser klinken. Maar dat overdreven enthousiasme ligt er net iets te dik op. Ik mis in deze versie de breekbaarheid en de eenvoud van de originele film en de originele nummers. Call me old fashioned.

Actrice Cameron Diaz speelt in de film de rol van de hatelijke Mrs. Hanigan die niet veel geeft om de weeskinderen in haar huis. Diaz waagt zich net als de rest van de cast aan een zelf ingezongen nummer. In haar geval kan ik zeggen dat er geen grote zangeres verloren is gegaan. Wie het beter doet op vlak van zingen is Oscarwinnaar Jamie Foxx. Zijn duetten met de kleine Annie zijn het meest overtuigend van allemaal.

Zangeres Sia heeft ook een eigen plek gekregen op het album. Zij zingt over hoe alle kleren in de wereld je niet mooi kunnen maken als je niet glimlacht. Een kledingtip die fashion queen Jani zo kan gebruiken in zijn Zo man Zo Vrouw. Sia gaat ook nog in duet met Beck. Samengevat zit deze Annie 2014 tjokvol nummers die je een goed gevoel moeten geven, alleen komt het deze keer iets te geforceerd over.

Playlist:

1. Overture, Cast
2. Maybe, Quvenzhané Wallis, Zoe Margaret Colletti, Nicolette Pierini, Eden Duncan-Smith and Amanda Troya
3. It’s The Hard-Knock Life, Quvenzhané Wallis, Zoe Margaret Colletti, Nicolette Pierini, Eden Duncan-Smith and Amanda Troya
4. Tomorrow, Quvenzhané Wallis
5. I Think I’m Gonna Like It Here (2014 Film Version), Quvenzhané Wallis, Rose Byrne and Stephanie Kurtzuba
6. You’re Never Fully Dressed Without A Smile (2014 Film Version), Sia
7. Moonquake Lake, Sia and Beck
8. Little Girls (2014 Film Version), Cameron Diaz
9. The City’s Yours, Jamie Foxx and Quvenzhané Wallis
10. Opportunity, Quvenzhané Wallis
11. Easy Street (2014 Film Version), Cameron Diaz and Bobby Cannavale
12. Who Am I?, Jamie Foxx, Cameron Diaz and Quvenzhané Wallis
13. I Don’t Need Anything But You (2014 Film Version), Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis and Rose Byrne
14. Tomorrow (Reprise), Cast
15. Opportunity (Sia Version), Sia [Version does not appear in film]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.