Soundtrack Black Sails

Starz

Starz

Vergeet alles wat je weet of piraten. Toch op het vlak van muziek. Bear McCreary laat immers een compleet ander geluid horen dan dat van Hans Zimmer en Klaus Badelt uit de Pirates of the Carribean-reeks. En Bear doet dat voor de tv-reeks Black Sails.

De serie gaat over Kapitein Flint. Hij neemt het daarin op tegen de Britse marine. Ondertussen pampt hij aan met Eleanor Guthrie, dochter van de plaatselijke kingpin. Zij wordt een belangrijke pion in zijn verder leven en overleven. Het verhaal situeert zich trouwens 12 jaar voor Robert Louis Stevensons klassieker Treasure Island.

“Prachtig, cool, en thematisch een schot in de roos, deze credits zijn als een beklijvende droom die je zou kunnen hebben na een rondleiding door een museum en het maken van Disney’s Pirates of the Caribbean rit op dezelfde dag . En dat thema ! Ongetwijfeld McCreary beste, en dat zegt nogal wat.” Dat zijn de woorden van James Hibbert (Entertainment Weekly).

Starz

Da Vinci’s Demons was voor McCreary in wezen een vijf uur durende symfonie geweven rond een zorgvuldig geconstrueerd muzikaal palindroom. Die stijl van klassieke compositie zou volkomen vernietigd worden door het grimmige realisme dat de producenten van Black Sails naar streefden.

“From my earliest sketches, the sound of Black Sails would clearly be defined by two instruments: accordion and hurdy gurdy, both of which I happen to play myself! For the first time in my career, I suddenly found myself a primary soloist in my own music. The psychological effect was profound: I began composing with the hurdy gurdy instead of the piano. Never before have I written music with an instrument besides the traditional keyboard.”

McCreary moest terugkeren naar een oer-creatief perspectief. Zijn doel was om muziek die geïmproviseerd klinkt te creëren als verwijzing naar een uitgeputte bemanning aan boord van een schip dat vaart op woelige wateren. Hij wilde dat het publiek het vuil kon voelen onder vingernagels door het plukken van mandolinesnaren, het voelen van de indringende draailier en de muffe lucht van piepende ademhaling ruiken uit oude accordeon balg. Om dit te bereiken, moest Bear zijn hele creatieve proces heroverwegen en de resultaten van een leven van klassieke muziek te studeren afleren.

Nummers:

1. Theme from Black Sails (3:18)
2. Nassau Shores (2:11)
3. L’Urcade Lima (3:31)
4. The Banner of Captain Flint (3:35)
5. Captain Kidd (2:38)
6. On the Beach (3:26)
7. Wondrous Love (1:58)
8. The Wrecks (3:55)
9. Silver Overboard (4:39)
10. A Nation of Thieves (3:23)
11. All Saints (2:19)
12. Black Sails Theme and Variations (3:37)
13. Streets of Nassau (1:47)
14. The Andromache (5:18)
15. Clamanda (1:16)
16. Vane’s Visions (1:42)
17. Funeral at Sea (10:26)
18. The Parson’s Farewell (4:49)
19. Pieces of Eight (10:23)
20. Black Sails Main Title (1:33)
21. The Golden Vanity (2:27)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.