Soundtrack Chinese Zodiac

Splendid Film

Splendid Film

Rating: ★★★☆☆

Tijd voor een Oosters kantje. En dat heet deze keer Chinese Zodiac. Het is een film geschreven, geregisseerd en vertolkt door Jackie Chan. Chinese Zodiac is het vervolg op Armour of God II: Operation Condor. En daarvoor moeten we al terugkeren naar het jaar 1991. Jackie Chan herneemt zijn rol als avonturier en schatzoeker Hawk. Hij zoekt naar twaalf bronzen hoofden van de dieren van de Chinese dierenriem die werden gestolen. De muziek komt van Nathan Wang.

Splendid Films

Wangs muzikale reis begon met klassieke muziek. Hij begon met piano spelen op de leeftijd van drie, aangemoedigd door zijn moeder. Zijn vader stelde hem later voor aan jazzartiesten. Hij werkte met componist Morten Lauridsen en studeerde hij af aan USC op de prille leeftijd van 13 jaar. Later speelde hij piano in een vijfsterrenrestaurant. Eén van de gasten daar was een producent voor de tv- show China Beach. En zo is de bal aan het rollen geraakt.

Wang schreef muziek voor de tv-serie Bill and Ted’s Excellent Adventures en vele Steven Spielberg-projecten. Daarnaast werkte hij ook samen met Hans Zimmer aan de muziek voor The Last Days, wat een Academy Award won voor beste documentaire in 1999. Hij werkt ook met de bekende regisseur Zhang Ziyi, bekend van Crouching Tiger, Hidden Dragon. Wang is ook net klaar met een Chinese tv-serie over het leven van Generaal Yue Fei. En de soundtrack daarvan is ook subliem.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.