Soundtrack: Escape Plan

E1

E1

Rating: ★★★½☆

Na jaren van proberen is het dan toch uiteindelijk gelukt. Sylvester Stallone en Arnold Schwarezenegger delen het scherm in dezelfde film. Niet voor vijf minuten zoals in The Expendables 2, maar wel voor zowat ¾ van de tijd in Escape Plan (voorheen The Tomb). Een wat typische ontsnappingsfilm. Maar eentje die door de samenwerking van de oude actiesterren net een tikkeltje meer charme heeft.

De charme komt ook door de passende score van Alex Heffes. Zelf was ik verrassend bij het zien en horen van zijn naam aan dit soort van films. Maar Heffes laat horen dat hij precies weet wat deze film nodig had op muzikaal vlak.

The main aim is the for the audience to have fun. The movie is a great ride. I want them going away thinking they have had a great night out at the movies. I hope the music can add to that.

Een favoriete sound van Alex Heffes is percussie. En daarbij is een uitspraak van Jerry Goldsmith hem altijd bijgebleven. Hij zei dat hij bij het componeren van een cue altijd zocht naar het juiste tempo. Dat was volgens hem cruciaal. Helemaal mee eens, die opmerking is mij altijd bijgebleven, want door het gebruik van percussie ga je nadenken over het natuurlijke ritme van een cue waarna de rest vanzelf komt.

Nummers:

1. Bendwater High Security Prison (2:43)
2. Escaping Bendwater (3:30)
3. One Last Job (3:13)
4. Enter The Tomb (2:31)
5. Meeting Rottmeyer (3:47)
6. The Favour Man (3:22)
7. Where Is Here? (4:06)
8. Breaking Out Of The Box (6:14)
9. Breaking Breslin (3:32)
10. Plan B: Introducing Javed (6:07)
11. Striking A Deal With Hobbs (5:05)
12. The Riot (5:05)
13. Goodbye Javed (4:10)
14. The Escape & Finale (10:13)
15. Escape Plan Theme (Remix) (2:10)
16. Escape Plan Theme (Amon Tobin Remix) (2:25)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.