Soundtrack Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Warner

Didier Van Hoorebeke

Didier

Uiteindelijk is J.R. Rowling gezwicht voor de druk (en ongetwijfeld voor haar bankrekening) zodat we nog maar eens duiken in de magische wereld die zij maakte rond Harry Potter. Deze keer speelt Eddie Redmayne de hoofdrol als Newt Scamander in een periode nog voor er sprake was van de kleine tovenaar.

Rating: ★★★☆☆

James Newton Howard bekend van onder andere The Hunger Games-films en Maleficent werd ingehuurd voor de soundtrack. Hij pakt het slim aan met zijn score die volledig in functie staat van het beeld. Zijn muziek begeleid en ondersteunt de actie. In dat opzicht hoor je niet direct melodieën die in je hoofd blijven nazinderen. Maar het gezang tijdens “Tina Takes Newt In / Macusa Headquarters” is een schot in de roos. Het doet denken aan Danny Elfmans Alice In Wonderland, maar James geeft er zijn eigen draai aan.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

WaterTower Music

Een streepje magie van Harry Potter, de grootste tovenaar aller tijden, mag niet ontbreken dus hoor je heel even het bekende “Hedwig’s Theme” tijdens de “Main Titles” die James Newton Howard componeert voor Fantastic Beasts and Where to Find Them. James heeft geen schrik als nummer langer dan vijf minuten duren. Dus tikken de seconden en de minuten bij een aantal nummer weg. Die langere nummers bevatten meer body, maar blijven niet noodzakelijk het meest nazinderen. Al bewijst de componist wel het tegendeel met “Inside The Case”. Het repetitieve karakter werkt uitstekend en hierin hoor je de sterkte van James Newton Howard.

De soundtrack geeft de fans wat ze willen. En James geeft het maar al te graag. Vaak zit het in de kleine stukjes zoals halfweg “The Erumpent” tussen de drama en de speelsheid weerklinkt plots een thema waarvan je denkt: ja, dat wil ik horen. En zo houdt hij toch jouw aandacht vast. Een blijver vol afwisseling is “Tina and Newt Trial / Let’s Get the Good Stuff Out / You’re One of Us Now / Swooping Evil”. Het is een cliché maar eenvoud siert. Het is dan niet verwonderlijk dat de piano in samenspel met de strijkers je heimwee doen krijgen bij het horen van “Newt Says Goodbye to Tina / Jacob’s Bakery”.

Nummers:

01. Main Titles – Fantastic Beasts and Where to Find Them (2:55)
02. There Are Witches Among Us / The Bank / The Niffler (6:54)
03. Tina Takes Newt In / Macusa Headquarters (1:56)
04. Pie or Strudel / Escaping Queenie and Tina’s Place (3:05)
05. Credence Hands Out Leaflets (2:04)
06. Inside The Case (9:09)
07. The Erumpent (3:29)
08. In The Cells (2:11)
09. Tina and Newt Trial / Let’s Get the Good Stuff Out / You’re One of Us Now / Swooping Evil (8:00)
10. Gnarlak Negotiations (2:57)
11. The Demiguise and the Occamy (4:06)
12. A Close Friend (1:51)
13. The Obscurus / Rooftop Chase (3:49)
14. He’s Listening to You Tina (2:06)
15. Relieve Him of His Wand / Newt Releases the Thunderbird / Jacob’s Farewell (12:33)
16. Newt Says Goodbye to Tina / Jacob’s Bakery (3:27)
17. End Titles – Fantastic Beasts and Where to Find Them (2:21)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.