Soundtrack: Howard Lovecraft and the Frozen Kingdom

Arcada Studio

Arcada Studio

Rond Halloween komt een verfilming van het werk van H.P. Lovecraft in de zalen. Het wordt een animatiefilm voor kinderen, geregisseerd door Sean O’Reilly. De muziek werd gecomponeerd door George Streicher en werd op 23 september uitgebracht.

Rating: ★★★½☆

Even het geheugen opfrissen: Howard Lovecraft was een Amerikaanse horror schrijver, vooral bekend van het verhaal “The Call of Cthulhu”. Lovecraft leefde van jongs af aan voornamelijk in afzondering en in het bijzijn van zijn moeder. De film begint dan ook op dezelfde manier. Op een dag krijgt de nieuwsgierige Howard van zijn moeder een bijzonder boek. Dit transporteert hem naar een andere wereld vol kwaadaardige wezens. Hij slaagt er in een van deze monsters (gebaseerd op de Cthulhu) tot zijn vriend te maken. Samen proberen ze het koninkrijk te redden en terug naar huis te keren.

howard

Arcane Studio

Eerlijk: de film ziet er wat animatie betreft niet overtuigend uit. Regisseur Sean O’Reilly is eigenaar van Arcana Studio, de grootste uitgever van strips en dergelijke in Canada. Het animatiedepartement echter, sinds 2012 actief, staat duidelijk nog in haar kinderschoenen.

De soundtrack daarentegen, slaagt er wel in de fantasie op te wekken. Over zijn invloeden voor de score vertelde George Streicher het volgende:

“Being a huge Williams/Goldsmith fan, I couldn’t help but bring some of that flavor to the score. Those aspects definitely come out in some of the more action-adventure driven cues in the film, but for the most part, I tried to keep things light – it is a movie for kids, after all.”

De muziek doet qua orchestratie en sfeer inderdaad vaak denken aan Harry Potter of Planet of the Apes, maar de soundtrack staat op zichzelf. De score onderschat de fantasie en intelligentie van een kinderpubliek niet. Ze biedt rijke, kleurrijke muziek die bij het verhaal past. Ze mag dan minder herkenbaar zijn dan Harry Potter, de soundtrack is van de soort die je jaren later nog kan en wil herbeluisteren. Regisseur O’Reilly mag van geluk spreken.

@supercalifilm volgen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.