Soundtrack: Man of Steel

Warner.

Warner

Rating: ★★★☆☆

Voor een man als Hans Zimmer lijkt het componeren van Man Of Steel als a walk in the park. Zimmer heeft immers kleppers van formaat op zijn naam staan. Hij is de man achter Gladiator, Batman, Sherlock Holmes, Rango en de dieren uit Madagascar. Toch was Zimmer niet happig voor de soundtrack van Man of Steel. Meer nog, hij was niet eens vragende partij. Alles berustte op een misverstand: een journalist had zijn woorden verdraaid en het nieuws de wereld ingestuurd dat Hans de score zou doen.

WaterTower

Hans excuseerde zich bij regisseur Zack Snyder. Maar excuses waren nergens voor nodig. Tijdens het telefoongesprek was Snyder immers net naar Hans’ muziek aan het luisteren. Dat hij de muziek voor de nieuwe Superman zou doen, was een idee waar de twee best eens over konden praten. En zo geschiedde, al had Tyler Bates – Snyders vaste componist – het liever anders gezien.

Zimmer vertelt in interviews dat hij vooral muziek schreef voor de kleine momenten die deze blockbuster vullen. Voor de personages en emoties die in andere Hollywoodfilms worden weggeblazen, of niet eens de nodige aandacht krijgen. De intieme pianomomenten op de soundtrack klinken prachtig en vormen een sterk contrast tegenover de grand music die je verwacht van Zimmer. Maar ze halen niet de bovenhand. Daarvoor zijn de actienummers te talrijk en te imposant. Wil Zimmer echt schrijven voor die kleine momenten in het leven, dan zal dat eerder gebeuren als hij kiest voor een volwaardige alternatieve film zonder dat die de stempel van Hollywood of box office number one heeft.

Van de soundtrack zijn twee versies beschikbaar. Eentje met 17 nummers en eentje waar je nog zeven extra nummers krijgt.

Nummers:

01 Look To the Stars
02 Oil Rig
03 Sent Here For a Reason
04 Dna 05 Goodbye My Son
06 If You Love These People
07 Krypton’s Last 08 Terraforming
09 Tornado
10 You Die Or I Do
11 Launch
12 Ignition 13 I Will Find Him
14 This Is Clark Kent
15 I Have So Many Questions
16 Flight
17 What Are You Going To Do When You Are Not Saving the World?

CD2:
01 Man of Steel (Hans’ Original Sketchbook)
02 Are You Listening, Clark?
03 General Zod
04 You Led Us Here
05 This Is Madness!
06 Earth
07 Arcade  + Digital Booklet – Man of Steel (Original Motion Picture Soundtrack)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.