Soundtrack: Need For Speed

Entertainment One Benelux

Entertainment One Benelux

Rating: ★★☆☆☆

Kan Aaron Paul zijn alter ego Jesse Pinkman die hij jarenlang heeft gespeeld in Breaking Bad achter zich laten? Dat is de grote hamvraag nu die reeks afgelopen is. De acteur werkt alvast aan hoge snelheid aan zijn acteercarrière in de racefilm Need For SpeedScott Waugh doet voor zijn film opnieuw beroep op Nathan Furst.

Furst is een autodidact en begon het componeren van muziek op jonge leeftijd. Hij volgde les in de Hoge School van Los Angeles County voor de Kunsten (LACHSA). Daarna accepteerde hij tal van film-en televisie-projecten. Tot op heden heeft Nathan de thema’s en scores van meer dan 50 films en tv-shows samengesteld.

Electronic Arts

Entertainment One Benelux

De score voor Need For Speed werd geschreven en geproduceerd binnen de productiefaciliteit van Bandito Bros, waar Furst in staat was om de film te scoren in een zeer collaboratieve omgeving met de regisseur en editor. De score combineert de magie en de talenten van 90 muzikanten over 3 opnamestudio’s.

“There are 3 key themes, with one being a long sweeping theme that plays throughout – sometimes in the orchestra, sometimes with a glistening ambient guitar. We purposefully stayed away from the huge percussion and drum sounds that have come to be expected from this kind of score.  Instead, we went with orchestral textures with a lot of ambient, clean guitars.”

Helaas springt deze soundtrack er niet echt uit. En een uitblinker is de film zelf ook niet. In Amerika was Need For Speed geen partij voor de grotere blockbusters die de afgelopen weken met alle aandacht, reclame en publiciteit gingen lopen. Maar ergens vermoed ik dat de film wel een tweede kans krijgt als die verschijnt op dvd en blu-ray.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.