Soundtrack: Oldboy

Filmdistrict

Filmdistrict

Rating: ★★★½☆

Remakes zijn van alle tijden. En ook Spike Lee waagt zicht aan een. Hij koos voor de meesterlijke en bloederige wraakfilm Oldboy van Chan-wook Park. Geen makkelijke opdracht gezien het origineel bij vele filmfanaten een stukje heilige filmgeschiedenis is.

Heilig is ook de originele muziek bij die film. Bewijs daarvan is dat die muziek behoort tot de collectie van Supercalifagilisitic Classic Soundtrack. Die score kan Roque Baños niet ovetreffen. Maar dat hoeft en kan ook niet. De filmversie die Spike Lee heeft gemaakt verschilt op een aantal vlak. Daardoor vraagt de muziek dan ook een andere invulling.

Baños kreeg de opdracht afgelopen zomer en moest vervolgens werken tegen de klok. Heel veel aanwijzingen heeft hij van Spike Lee niet gekregen. Baños schreef, stuurde zijn werk dan door en wachtte dan de feedback af.

Het was nogal lastig om de juiste muzikale benadering te vinden voor deze film omdat we een onverbiddelijke deadline hadden. Ik moest vliegensvlug mijn eerste indrukken ten aanzien van het verhaal uitwerken en zo de juiste ingang proberen te vinden. Er was weinig tijd om in het kader van een uitgebreid scheppingsproces verschillende ideeën te ontwikkelen. Het ging er zeer hectisch aan toe.

Maar er is een eindresultaat en dat hoor je dus op het album.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.