Soundtrack: Only Lovers Left Alive

Only Lovers Left Alive

Wild Bunch Benelux

Rating: ★★★★☆

Nederlanders scoren in de filmwereld. Kijk, of beter luister, naar wat Junkie XL allemaal doet in 300: Rise of an Empire en Divergent. Ook de andere vampierenfilm Only Lovers Left Alive (wat een prachtige titel) heeft een Nederlands kantje.

Daarvoor zorgt Jozef Van Wissem. Deze muzikant botste enkele jaren geleden op regisseur Jim Jarmusch. Hij overhandigde hem een cd met zijn muziek en mocht enkele dagen later zijn hele oeuvre doorsturen. Het klikte meteen tussen de twee. Die klik vertaalde zich in de albums The Joy That Never EndsConcerning the Entrance into Eternity en The Mystery of Heaven. Ook weer fantastische titels.

En nu is het dus ook het mooie en opvallende Only Lovers Left Alive. Goed voor de Cannes Soundtrack Award. Volgens Van Wissem is Jarmusch in hart en nieren een muzikant en schrijft hij zijn films altijd wanneer hij naar muziek luistert. Die muziek bepaalt en stuurt wat hij schrijft. Dat maakt dat deze soundtrack een perfecte symbiose vormt met deze Only Lovers Left Alive.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.