Soundtrack: Pacific Rim

Warner Bros.

Warner Bros.

Het is van Hellboy II: The Golden Army geleden dat de naam van Guillermo del Toro op een filmaffiche stond. Zijn geplande versie van The Hobbit slorpte heel veel van zijn tijd op voor hij de handdoek in de ring gooide. Maar de man heeft in al die jaren niet stilgezeten. Als producent verbond hij zijn naam aan tal van grote, minder grote, geslaagde en minder geslaagde producties.

Met Pacific Rim kruipt hij terug in de ring en volgt hij in de voetsporen van Michael Bay. De ruzie tussen de twee regisseurs is ondertussen bijgelegd. Tot een dispuut tussen de componisten Ramin Djawadi (Rim) en Steve Jablonsky (Transformers) is het bij mijn weten nooit gekomen. En waarom zou het. De scores voor beide films verschillen dermate dat er nooit sprake kan zijn van enige verwarring.

Dat komt vooral doordat Djawadi samenwerkt met Nick Glennie-Smith. Hij is al ruimte tijd actief als conducter. Nick leidde het orkest tijdens onder andere G.I. Joe: Retaliation, Battleship en X-Men: First Class. Jasper Randell is dan weer vooral actief als vocal contractor. Voorbeelden van zijn werk hoor je in de soundtracks van Percy Jackson: Sea of Monsters, The Lone Ranger, Oblivion.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.