Soundtrack: Pompeii

Pompeii

FilmDistrict

Rating: ★★★★☆

Niet alle soundtracks komen op de markt. En ik zie ook niet alle films. En dus hoor ik ook niet alle bijhorende soundtracks. Ik doe mijn best, maar I’m just a man. Gelukkig zijn er platenmaatschappijen die mijn nooit stillende honger naar filmmuziek kunnen stillen met de release van voldoende albums. En eentje die mij recent in het aanbod is opgevallen is de soundtrack voor Pompeii.

FilmDistric

Clinton Shorter ging in 2 Guns vooral voor het benadrukken van de stoere aanpak. In Pompeii laat hij horen dat hij ook perfect een klassieke orchestratie onder de knie heeft. En hij schreef die score wetende dat zijn opdrachtgever eigenlijk liever iets anders wilde horen.

Well Paul’s first thoughts for the score were that it was to be mostly electronic and partly orchestral so they asked to meet me and I guess that was because of my “District 9” score. After the meeting, I predicted the score would be completely orchestral and when I saw the first cut, they had had a change of heart and indeed went orchestral. It was thrilling and daunting at the same time as I had never had the opportunity/budget to do an entirely orchestral score.

Deze soundtrack sluit mooi aan bij een rampenfilm van dit formaat. En je kunt er ook perfect naar luisteren zonder de beelden. Het is ook een sterk punt van Shorter dat hij niet klakkeloos zichzelf kopieert, wetende dat ze hem eigenlijk hadden gevraagd voor een zelfde soort van sound zoals bij District 9. Maar ik denk dat die combinatie in dit geval niet had gewerkt.

De film zullen heel wat mensen niet zien, maar geef de soundtrack toch een luisterbeurt, trust me.

Nummers:

1. Pompeii (2:35)
2. Slaughter (2:50)
3. Home (1:15)
4. Streets of Pompeii (1:30)
5. Revenge (1:51)
6. Enslaved (1:27)
7. My People Were Horsemen (4:16)
8. My Name Is Milo (2:03)
9. Celtic Rebellion (6:22)
10. The Mountain (1:53)
11. To the Harbour (4:09)
12. The End of the World (2:29)
13. Away from You (4:56)
14. My Gods (1:30)
15. I Won’t Leave You (3:01)
16. Praying for Help (2:36)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.