Soundtrack: Prisoners

Warner

Warner

Rating: ★★★☆☆

Het zal je maar overkomen: jouw kind wordt ontvoerd. De dader is gekend, maar hem laten bekennen lijkt onmogelijk. Het overkomt Hugh Jackman in Prisoners. De film loopt momenteel in de bioscoop. Als je de film bekijkt, let dan ook even op de beklemmende muziek. Die is van Johan Johanssón.

WaterTower Music

Johansson schrijft regelmatig een sountrack. Tot nu toe niet meteen high profile, maar daar komt zeker verandering in. Zijn The Miner’s Hymns werd in 2012 verkozen tot soundtrack van het jaar door Alex Ross, muziekcriticus bij The New Yorker.

Zijn filmwerk afwisselt hij af met dans, theater en documentaires. Daarnaast is hij actief voor Kitchen Motors. Een organisatie/think tank/record label dat zich bezighoudt met samenwerkingen, promoten van concerten, radioshows waar tijd en ruimte is voor experimenten rond nieuwe kunstvormen.

De soundtrack voor Prisoners is absoluut mooi. Maar het is allemaal nog te mooi en braaf. Je kan er makkelijk naar luisteren, maar de muziek zal niet dagen blijven hangen. En dat is jammer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.