Soundtrack: RoboCop

Universal

Universal

Rating: ★★★★☆

Na Total Recall moest RoboCop ook zonodig een remake krijgen. Toeval of niet, ook een filmklassieker van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven. Krijgen we dan ook een remake van Basic Instinct. Ik gok dan op Lindsey Lohan die de rol van Sharon Stone zal spelen. Maar even terug naar RoboCop.

Een kleine ode aan het oorspronkelijk thema mocht en kon van componist Pedro Bromfman niet ontbreken. Het was zoeken naar een gepast moment voor dat thema. En ook een aangepaste versie ervan. Maar het is Bromfman zeker gelukt als je zijn ode hoor.

De soundtrack voor deze RoboCop is vrij donker. Omdat onze agent goed en wel beseft dat hij mens is, herinneringen, gevoelens heeft voor zijn gezin. Maar dat hij gevangen zit in een metalen lijf. En die donkere kant weerklinkt ook in de muziek. Daarnaast hoor je ook de gevoelige thema’s met een elektronisch computer sausje. En zo klinkt RoboCop 2014 fris en up to date.

Universal

Bromfman werkte zo’n zeven maanden aan de muziek. Wat een hele luxe is voor een componist. Het voordeel was ook dat hij met de regisseur op dzelfde creatieve golflengte zat op vlak van muziek. Ze wisten dat deze RoboCop een andere is dan de originele en ook in een andere tijdsperiode zich afspeelt dus mocht de muziek ook anders zijn dan de originele muziek van Basil Poledouris.
Net als het personage van RoboCop: half mens, half machine, is de muziek een mix van eletronische geluiden, akoestische elementen, hier en daar computerinput, analoge synthizizers en traditionele orchestratie.

I didn’t get very much creative input from the studio or anything like that for a long time, so José was pushing me to do the film as they were sending me the images and saying, “Okay, keep going, do what you’re doing,” but I had no feedback at all from Sony or MGM, the two studios involved. I was in a little bit of a position of having no idea of if they were going to like what I was doing when it came down to it, or whether I was going to have to throw everything out and start from scratch, or if they were going to bring someone else in, so it was a stressful period of not knowing where I stood. In the end, it was much smoother than I expected, because once they started hearing it and everyone got on board, everyone seemed to love what we were doing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.