Soundtrack Rock the Kasbah

Rock the Kasbah

Open Road Films

Rating: ★☆☆☆☆

Acteur Bill Murray blijft na al die jaren nog steeds een fantastische kerel om naar te kijken. Het aantal films waarin je hem aan het werk ziet, is wel gedaald. Het is dan extra genieten als hij nog eens op het witte doek verschijnt. Nu is dat het geval met Rock the Kasbah.

Varèse Sarabande bracht de soundtrack van Rock the Kasbah op de markt op 23 oktober. Het album bevat muziek van Marcelo Zarvos (Ray Donovan, The Affair). Daarnaast krijg je nummers van artiesten zoals Bob Dylan en Cat Stevens. Isa Machine + LP (featuring Isabella Summers van Florence + The Machine) hebben ook gezorgd voor een nieuw nummer “Torch”.

Rock The Kasbah

Varèse Sarabande

Het verhaal van Rock the Kasbah is geïnspireerd op gebeurtenissen uit het echte leven. Een has-been rock manager uit Van Nuys, California ontdekt een stem uit de duizend ergens in een afgelegen grot in Afghanistan. Barry Levinson regiseert Bill Murray in zijn rol als Richie Lanz. Hij wordt in Kaboel achtergelaten door zijn enige overgebleven cliënt (Zooey Deschanel). Daar maakt hij kennis met de tiener Salima Khan (Leem Lubany). Het meisje heeft de stem van een nachtegaal en droomt ervan om het eerste meisje te worden dat deelneemt aan de Afghaanse versie van “American Idol”.

“The idea was to combine elements from Afghan music with classic Wild West music. Along with various Afghan string and percussion instruments we had harmonica, strings and electric guitar. Another important element was the voice at the center of the story. It was also key that the score blends with the eclectic source music that is all over the film.”
Rock the Kasbah

Open Road Films

Salima voelt zich verbonden met de muziek van Cat Stevens. Ze zingt drie van Cats nummers in de film. Helaas ben ik niet overdonderd door haar zangprestatie. Net zoals ik in de verste verte niet sta te springen voor de muzikale bijdrages van deze soundtrack. De oude klassiekers blijven overeind, maar het nieuw materiaal is het beluisteren niet waard. Ik zie Bill Murray graag aan het werk, maar hem horen zingen, neen dank u. Nog even over het verhaal en de personages: Richie wordt partner met een prostitué (Kate Hudson) en enkele profiteurs van de oorlog (Danny McBride en Scott Caan). Verder is er nog de schietgrage killer (Bruce Willis). Ondertussen wil Richie van Salima de nieuwe Afghaanse ster maken.

De geschreven score van Zarvos is op dit album beperkt tot twee nummers. Dat is veel te weinig om er echte uitspraken over te doen. We moeten het dan maar stellen met de mening van de componist.
“I think the wordless singing and the combination of real and sampled Middle Eastern instruments with the cowboy music was quite unique. With Barry [Levinson, director] it’s usually all about combining seemingly disparate elements to create a new and fresh perspective for the score.”

 Nummers:
1. Pop Star – Cat Stevens
2. Welcome to Afghanistan – Marcelo Zarvos
3. Torch – Isa Machine & LP
4. Trouble – Leem Lubany
5. Pashtun Warrior – Jalal el Allouli, Youness, and Adil Meriouch
6. Jump Into The Fire – Harry Nilsson
7. Wild World – Leem Lubany
8. Bitch – Zooey Deschanel
9. Knockin on Heaven’s Door – Bob Dylan
10. The 4 Sacred Bonds – Marcelo Zarvos
11. Peace Train – Leem Lubany
12. Smoke on the Water – Bill Murray
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.