Soundtrack: Snowpiercer

The Weinstein Company

The Weinstein Company

Rating: ★★★☆☆

Marco Beltrami zal de muziek schrijven voor The Drop. Dat is de nieuwe film van Michael R. Roskam. Goed nieuws dus voor Beltrami die meer en meer zijn muzikaal gewicht in de schaal legt van de filmmuziek. Hij doet dat ook met een opvallende score voor Snowpiercer van Bong Joon-ho.

Weinstein

De gevolgen van de global warming laten zich hierin voelen. De meeste mensen op deze planeet hebben de wraak van de natuur niet overleefd. De gelukkige overlevers spenderen hun tijd aan boord van de Snowpiercer, een trein die rond de Aarde reist. Leuk, behalve als je in een klasse zit die nog lager is dan derde klasse. Het levert pittige bedenkingen op over ongelijkheid en confrontaties met de treinbegeleidster, gespeeld door een bijna onherkenbare Tilda Swinton. Als rebellerende passagiers herken je Chris Evans, Jamie Bell en Octavia Spencer.

Waarom koos Bong voor Beltrami?

I love the soundtrack in 3:10 to Yuma, the James Mangold remake. That music was very impressive and actually it was Marco Beltrami’s agent who first tried to contact us. Marco really loved Mother, my previous film, and so we met in L.A.. He’s a very shy guy but such a nice man.

Beltrami’s eerste uitdaging was het nummer Wilford song dat de kinderen zingen in de klas. Net omdat Bong dat nodig had tijdens de opnames. Beltrami schakelde hiervoor de hulp in van zijn vrouw en kinderen. De moeilijkste scène voor Beltrami was de sushi scene, zo vertelde de componist zelf.

“Finally, in desperation I think, Bong told me to look at The Deer Hunter. At last it clicked. Bong’s attention to detail and nuance was exacting. He pushed me to think in new ways, which in the end is really what collaboration is all about.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.