Soundtrack The Accountant

The Accountant

Warner

Didier Van Hoorebeke

Didier

Regisseur Gavin O’Connor en componist Mark Isham zijn geen vreemden voor elkaar. De twee werkten al regelmatig samen, denk maar aan Warrior. The Accountant voegen ze nu toe aan hun lijstje. De muziek is beschikbaar via Watertower Music.

Rating: ★★☆☆☆

In The Accountant speelt Ben Affleck een man die meer feeling heeft voor cijfers dan voor mensen. Als freelancer doet hij de boeken voor enkele gevaarlijke criminele organisaties. Het wordt heet onder zijn voeten wanneer J.K. Simmons hem op de hielen zit. Affleck gaat de legitieme toer op. Tenminste tot een medewerkster van het bedrijf (gespeeld door Anna Kendrick) een verschil van ettelijke miljoenen dollars ontdekt.

The Accountant

Watertower Music

Het klinkt als een thriller, dus verwacht je dan ook aan een vrije subtiele score. En dat is precies wat Mark Isham aflevert. Het is een hybride score geworden bestaande uit een orkest van 78 instrumenten en een koor. Voor Isham was het een hele onderneming, maar centraal stond wel het verhaal. Het titelnummer “The Accountant” is eentje waarin drie Steinways worden gebruikt. Het is een hoogtepunt op die soundtrack.

“It is the most diverse score I have ever done, but it holds together through thematic unity—the score is based on mathematical equations and patterns. Despite the lush orchestration and massive amounts of customized electronica, the music is not overly dramatic. The main character of ‘The Accountant’ is a mathematical prodigy, and lives in the world of numbers and numeric patterns. Therefore, I wanted the music to reflect that. Part of the score was created using a series of simple patterns with enough randomness to create texture and nuance. As an example, two notes out of every three would be played, then 5 out of 7, etc. all juxtaposed together, then randomized with competing tempos!”

Doorheen de hele score ligt de nadruk op het onderstrepen van de spanning, het feit dat het personage van Ben Affleck elk moment gevat kan worden door Simmons. Je hoor dan ook een heel onderliggende score. Perfect voor deze genrefilm, maar eentje die je snel vergeet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.