Soundtrack The Girl on The Train

The Girl On The Train

Eone

Didier Van Hoorebeke

Didier

Nu Danny Elfman niet de nieuwste van Tim Burton voorziet van muziek, heeft de componist tijd voor iets anders. En dat anders is de film The Girl on The Train geworden. Sony Classical gooit sinds 7 oktober de muziek op ons los.

Rating: ★★★☆☆

Regisseur Tate Taylor laat opnieuw van zich horen na onder andere The Help. Deze keer werkt hij samen met Emily Blunt (Sicario) voor The Girl on The Train. De film is gebaseerd op het boek van Paula Hawkins. Daarin heeft Rachel Watson (Blunt) net een scheiding achter de rug. Ze spendeert haar weekdagen met treinreizen en tijdens die ritten staart ze uit het raam. Rachel krijgt interesse in een woning die op de route ligt, iets verwijdert van haar oude woning. Op een dag ziet ze iets choquerend dat ze beter niet had gezien.

The Girl on The Train

Sony

Eindelijk laat Danny Elfman nog eens iets anders horen dan zijn herkenbare stijl die je zo associeert bij de films van Tim Burton. De twee hebben hun carrière aan elkaar te danken. Daar is niet mis mee. Maar eens veranderen kan nooit kwaad. Luister naar de frisse wind die weerklinkt tijdens Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children met dank aan Matthew Margeson en Mike Higham. Een ander geluid hoor je ook in deze The Girl On The Train. Danny Elfman bewaart zoveel mogelijk de suspens tijdens de score.  Het hoort nu eenmaal bij het verhaal. De muziek is repetitief net doordat het verhaal werkt met flashbacks, herinneringen en dezelfde gebeurtenissen wordt verteld vanuit een ander perpectief . Maar gelukkig verveeld de muziek niet. Een soundtrack die perfect de lading dekt.

 Nummers:
 1. Riding the Train
 2. Something’s Not Right
 3. Megan
 4. Rachel
 5. Stolen?
 6. 3 Women
 7. All F*cked Up!
 8. Wasted
 9. Missing Time
 10. Day One
 11. Deviled Eggs
 12. Touch Myself
 13. Uncertainty
 14. The Perfect Couple/ Password
 15. I’m Sorry
 16. A Sad Liar
 17. You’re Always Wasted
 18. Memory
 19. Really Creepy
 20. Just Desserts
 21. Self Defense
 22. Resolution
 23. The Girl On The Train – Main Titles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.