Soundtrack The Knick seizoen 2

The Knick

Cinemax

Rating: ★★☆☆☆

Het verhaal van dokter John Thackery is nog niet uitgezongen. Dat bewijst het tweede seizoen van The Knick. Daarvan verscheen op 30 oktober via Milan Records de digitale soundtrack. De cd volgt op 18 december.

De muziek is opnieuw van de hand van Cliff Martinez (Drive). Je zou denken dat een componist op de tafel staat de dansen als hij betrokken is bij een vervolg, maar Martinez zat een beetje met een ei in zijn broek:

“I thought the music from last year was scary good. Then when Steven edited the new episodes around that music, in many instances it felt even stronger than in its original incarnation. It seemed impossible to top. After such attention to musically creating the atmosphere of The Knick in the first season, the second season allows for a deepening of the tonally anachronistic world.”

The Knick

Milan Records

Het tweede seizoen van The Knick kan je bekijken via Cinemax en telt 10 afleveringen. Seizoen twee speelt zich af in het jaar 1901. Het Knickerbocker Hospital heeft het niet makkelijk. De afwezigheid van John Thackery -hij is opgenomen voor zijn cocaïneverslaving – is voelbaar. Daarnaast zijn er problemen met de patiënten en klopt de boekhouding niet. De sluiting van The Knick is nabij wanneer het bestuur opteert voor een nieuwbouw op een andere locatie. Iedereen zoekt zijn of haar manier om te overleven in een wereld van corruptie, innovatie en vooruitgang. Geen enkele weg die ze kiezen (die van rechtvaardigheid, vrijheid, liefde of gewoon volhouden) is eenvoudig.

Voor deze soundtrack heeft Cliff Martinez zich vastgehouden aan zijn huidige manier van werken met Steven Soderbergh.

“In continuing The Knick I kept a time-honored Soderbergh/Martinez tradition that I like to call ‘one thing. I try very hard to score an entire scene using only one sound or instrument. It’s difficult, and I usually end up cheating, but by limiting the number of elements, I’m always guaranteed an expressively minimalist and fat-free soundtrack. For all the new pieces the challenge was to stand alongside all the older material and not embarrass anyone.”

The Knick

Cinemax

Het resultaat is een haast voorspelbare soundtrack. Eentje die zich nauwelijks onderscheidt van alle andere scores die Martinez de laatste jaren heeft geschreven. Hij bouwt, herkauwt en hergebruikt zijn melodieën, manier van componeren en muzikale expressie. Verrassend is het nooit, en daardoor klinkt het allemaal nogal eentonig en op den duur helaas ook saai.

Nummers:

1. Dearest John
2. Get Well Or Jump Off
3. If Anyman Thirst
4. Sonia
5. Its My Eye
6. Pig Thermometer
7. Speight Lived Here
8. Humiliating Sewage
9. So You Want To Cook Me
10. We Are Invisible
11. Sonia XXL
12. I Hear A Crackle
13. Our Usual Deal
14. Nicaragua 1894
15. Most Contagious Thing On Earth
16. Your One Woman Crusade Is Over
17. I Set Her Up (Fat-Free Remix)
18. Do You Smell That
19. Necrotic Bowel Resection (Extended Remix)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.