Soundtrack: The Legend of Hercules

Eone

Eone

Rating: ★★☆☆☆

Op 10 januari werd in Amerika The Legend of Hercules losgelaten op het bioscooppubliek. De film is de tweede samenwerking  tussen Tuomas Kantelinen (Mongol) en regisseur Renny Harlin. Samen maakten ze al Mindhunters.

“Ik was extatisch om de score van een film die speelt op zo’n grote schaal aan te pakken,” zei Kantelinen. ” De film heeft zowel grote actiescènes – waar men gek kan gaan met koperblazers en slagwerk – en een mooi liefdesverhaal, met mogelijkheden voor een zachtere muzikale benadering. Van de get -go Renny wilde een meer ‘ouderwetse’ score in de stijl van klassieke zwaarden en sandalen films, en als een grote fan van orkestmuziek. Ik was meer dan blij om te mogen werken met dat idee.”

Eone

In The Legend of Hercules is Kellan Lutz de mythische Griekse held – de zoon van Zeus, een half – god, half mens gezegend met buitengewone kracht. Verraden door zijn stiefvader en koning wordt hij verbannen en als slaaf verkocht. En dat allemaal vanwege een verboden liefde. Hercules gebruikt zijn formidabele krachten en vecht zich een weg terug naar zijn rechtmatige koninkrijk.

Door hun vorige werkrelatie begon Kantelinens betrokkenheid bij het ​​project ongewoon vroeg. “Ik las veel versies van het script en ik ben naar Bulgarije geweest toen de film werd opgenomen, “legde hij uit . “Ik was toen al begonnen met het schrijven van enkele thema’s. Ik had het geluk om in Sofia te zijn toen ze mijn stuk op de set de hele dag speelden tijdens het filmen van die bepaalde scène . De cue is in de voltooide film zo goed, omdat de acteurs dezelfde muziek op de set hoorden als het publiek die hoort in de theaters , wat zelden gebeurt .”

Filmmuziek componist Tuomas Kantelinen studeerde klassiek componeren in zijn geboorteland Finland en blijft muziek maken voor zowel bioscoop en concert publiek. Kantelinen scoorde orkestrale filmmuziek voor meer dan 30 speelfilms en behaalde diverse prijzen. Deze Hercules kan de deur openen naar meer naambekendheid in Hollywood.

Nummers:

1. The Fall of Argos (4:17)
2. Intervention of the Gods (5:50)
3. Hercules and Hebe (2:51)
4. Flight (3:13)
5. To War (2:42)
6. Cave (4:21)
7. Funeral (2:38)
8. Captivity (9:53)
9. Hercules Returns (6:56)
10. Hercules the Leader (5:05)
11. Taking Back Argos (6:58)
12. Hercules Main Theme (3:50)

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.