Soundtrack: The Purge

Universal

Universal

Rating: ★★★☆☆

Het behoort nog steeds tot een van de tien geboden die je niet mag doen: you shall not kill. Maar de mens is een eigenaardig wezen. Zeker wanneer er iets niet goed werkt in die bovenkamer. Maar van dat gebod trekken de personages in The Purge zich geen reet aan. Ze mogen zichzelf een dag per jaar volledig laten gaan. Dan is er immers the purge. Alle woede en razernij laten ze zonder pardon los op hun medemens. En ze worden er niet eens voor gestraft.

Universal

Met deze invalshoek moest Nathan Whitehead het stellen voor het componeren van de beklemmende soundtrack voor The Purge. Een opdracht die hij met glans heeft afgewerkt. Whiteheads muziek haalt nooit de bovenhand. Het ligt er ook niet vingerdik op. Ja, er zal wel iemand om de hoek staan, of plots achter iemands schouder komen piepen. En ja, you will sh*yourself and scream don’t go there, don’t open the door. Maar niemand zal het horen, tenzij degene die net naast je zit.

“Scoring The Purge was a fascinating and haunting exploration into what we value as a society and how far will we go in the name of greater social good,” vertelt Whitehead. “Sonically, this was such a fun world to develop as I got to record and process a lot of strange sounds to create our own vocabulary for the score — everything from spring rattles and noisy toys to whooshing traffic and subway tunnels.”

Als je The Purge bekijkt, let dan ook even op de muziek. En je zal je nog zo ongemakkelijker voelen. Met dank aan deze Nathan Whitehead.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.